Otvoren logistički centar Perutnine

Bez autora
Sep 24 2010

U novi logistički centar klaonice peradi "Perutnine Ptuj" u Poveliču kod Srpca, koji su juče otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, generalni direktor "Perutnine" Roman Glaser i načelnik opštine Srbac Mirko Kojić, slovenačka kompanija uložila je dva miliona maraka. Novootvoreni centar, koji zauzima površinu od oko hiljadu metara kvadratnih, opremljen je modernom hladnjačom, a posao u ovom objektu dobiće 25 novih radnika. Novi logistički centar "Perutnine Ptuj" u Srpcu doprinijeti stabilizaciji privrede Srpske. Vlada RS je spremna da stimuliše podizanje novih farmi, a već sada su vidljivi pozitivni pomaci jer je izvoz u ovoj godini povećan za 100 miliona maraka. "Perutnine Ptuj" je do sada u klaonicu u Srpcu uložila deset miliona maraka...

Otvoren logistički centar PerutnineU novi logistički centar klaonice peradi "Perutnine Ptuj" u Poveliču kod Srpca, koji su juče otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, generalni direktor "Perutnine" Roman Glaser i načelnik opštine Srbac Mirko Kojić, slovenačka kompanija uložila je dva miliona maraka.

Novootvoreni centar, koji zauzima površinu od oko hiljadu metara kvadratnih, opremljen je modernom hladnjačom, a posao u ovom objektu dobiće 25 novih radnika.

Premijer RS Milorad Dodik kazao je da će novi logistički centar "Perutnine Ptuj" u Srpcu doprinijeti stabilizaciji privrede Srpske.

- Vlada RS je spremna da stimuliše podizanje novih farmi, a  već sada su vidljivi pozitivni pomaci jer je izvoz u ovoj godini povećan za 100 miliona maraka - rekao je Dodik i naglasio da se nada saradnji i sa drugim slovenačkim kompanijama koje su spremne da otvore proizvodne kapacitete u Srpskoj.

Direktor "Perutnine Ptuj" Roman Glaser rekao je da je kompanija do sada u klaonicu u Srpcu uložila deset miliona maraka.

- To nam se isplatilo jer se u ovom objektu proizvede i preradi oko devet miliona kilograma svježeg pilećeg mesa i mesnih proizvoda - istakao je Glaser.

U srbačkom ogranku "Perutnine", dodaje Glaser, u posljednje četiri godine broj zaposlenih povećan je sa 60 na 220, dok je broj farmera koji isporučuju tovne piliće povećan za 55 odsto.

Glaser kaže da je prošle godine u klaonici ostvaren promet od 22 miliona evra, te izvoz od 2,2 miliona evra.

Direktor "Perutninine" klaonice u Srpcu Svarun Udovič kaže da u ovoj fabrici bude prerađena piletina, koja zadovoljava četvrtinu potreba tržišta BiH.

Radnik u pogonu u Poveliču Petar Ostojić kaže da je zadovoljan uslovima rada u slovenačkoj firmi, prije svega zbog redovnih plata.

Otvaranju novog logističkog centra slovenačke firme prisustvovali su i ambasador Slovenije u BiH Andrej Grasli i direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS Goran Kljajčin.

Ambijent

Načelnik opštine Srbac Mirko Kojić rekao je da je u Srpcu, zahvaljujući pomoći Vlade RS i Investiciono-razvojne banke, stvoren dobar ambijent za strane investicije.

- Imamo uspješnu saradnju sa slovenačkim firmama, a neke od njih će u idućem periodu uložiti oko deset miliona maraka za proizvodnju i zapošljavanje novih radnika - istakao je Kojić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik